چهارم دبستان





قلب
قلب یا دل یک تلمبه ماهیچه‌ای است که شبانه‏‌روز خون را به سرتاسر بدن تلمبه می‌کند. قلب نزدیک صدهزار بار در روز می‌تپد. قلب در سینه قرار دارد و همیشه در حال کار کردن و تلمبه زدن است.
قلب به صورت کیسه‌ای در وسط قفسه سینه (کمی متمایل به جلو و طرف چپ) و درون محیطی پر از هوا یعنی ریه‌ها پنهان شده و سپس توسط یک قفس استخوانی بسیار سخت اما قابل انعطاف مورد محافظت قرار گرفته است. قلب یک آدم بزرگ‏سال، بزرگ‏تر از یک کودک است و همینطور قلب خانم‏ها کوچک‏تر از قلب آقایان است .
قلب دارای دو قسمت می‌‌باشد که هر قسمت آن به گونه یک تلمبه جداگانه عمل می‌کند. هر یک از این قسمت‌ها نیز به دو بخش تقسیم می‌شود. بنابراین قلب روی هم رفته دارای چهار قسمت می‌‌باشد. حفره‏های بالایی را (دهلیز) می‌‌نامند، که جمع کننده خونی است که وارد قلب می‏شود.
مرحله بعد
حفره‌های پایینی که به آنها "بطن" گفته می‌شود، با انقباض خود باعث می‌شود که خون از قلب به بیرون تلمبه شود.
قسمت راست قلب که در عکس آبی نشا ن داده شده، خون‌هایی را که از شاهرگ‌های تمام بدن می‌آید را گرفته و به سمت شش‌ها تلمبه می‌کند تا اکسیژن شش‌ها بتوانند وارد این خون شوند.
قسمت چپ قلب که با صورتی نشان داده شده, خونی را که از شش‌ها بیرون می‌شود را گرفته و سپس آن را به تمام قسمت‌های بدن می‌‌فرستد تا نیازهای اکسیژن آنها را بر طرف نماید.
برای اینکه خون به همراه اندام‌ها و ماهیچه‌های بدن برسد، باید با فشار فراوانی تلمبه گردد. شما وقتی یک سرخرگ‌تان بریده می‌شود, می‌‌بینید که خون باچه فشاری به بیرون می‌‌زند.
برای اینکه این تلمبه‏زدن با قدرت کافی انجام شود، عضلات قلب باید خیلی نیرومند باشند و هیچگاه همانند دیگر عضلات نگردند .برای نمونه وقتی ما مدتی راه می رویم ممکن است ماهیچه‌های پاها خسته شود و نیاز به استراحت داشته باشد ولی ماهیچه قلب همیشه در حال کار کردن می‏باشد. بنابراین، ماهیچه‏های قلب نیاز دارند که خودشان به خوبی خون‏رسانی شوند و اکسیژن و مواد غذایی به اندازه کافی به آنها رسانده شود. این خون‏رسانی خود ماهیچه قلب، بوسیله سرخرگ‌های تاجی و شاخه‌های آنها صورت می‏گیرد.

 



           

 
رايانه ( کامپیوتر) چيست و به چه دردي مي‌خورد؟

رايانه، یک دستگاه محاسبه‌گر و شبيه ماشين‌حساب است؛ البتّه از نوع بسیار پیچیده. رايانه‌هاي امروزي در واقع از پيشرفت و تكميل ماشين‌حساب‌هاي معمولي به‌وجود آمدند. اگر دقّت كنيم، مي‌توانيم شباهت‌هايي هم بين آن‌ها بيابيد. هر دو صفحه‌ي نمايش، صفحه‌كليد، و قطعات الكترونيكي دارند. البتّه اين قطعات در رايانه‌ها مُفصّل‌ و پيچيده‌ترند. به كمك رايانه مي‌توان محاسبه‌هايـي انجام داد كه انجام آن‌ها در حال عادّي و روي كاغذ، مدّت‌ها طول مي‌كشد. امروزه، رايانه در انجام بسياري از فعّاليّت‌ها به ما كمك مي‌كند؛ مانند محاسبه‌هاي مربوط به پرواز هواپيماها و موشك‌ها، انجام عمل جرّاحي، فعّاليّت‌هاي اداري، طرّاحي و ساخت خودرو و مبادله‌ي اطّلاعات؛ چنان‌كه مي‌توان گفت، امروزه كم‌تر فعّاليّت علمي و صنعتي وجود دارد كه بدون رايانه بشود آن را انجام داد.


 



           



           

ریاضی



           

مفاهیم هندسی ریاضی چهارم ابتدایی 1 – پاره خط فقط یک نقطه ی وسط دارد . 2 – برای کشیدن یک خط راست کافی است 2 نقطه از آن را داشته باشیم . 3 – نیم خط قسمتی از خط راست است که ابتدای آن مشخص و لی انتهای آن مشخص نباشد . فقط از یک طرف ادامه پیدا کند . 4 – پاره خط قسمتی از خط راست است که ابتدا و انتهای آن مشخص باشد و ما نتوانیم آن را  ادامه دهیم . 5 – هر زاویه از دو نیم خط تشکیل شده است . 6 – به نقطه ی مشترک دو نیم خط در زاویه راس زاویه می گویند . 7 – برای خواندن و نوشتن زاویه حرف راس زاویه را در وسط می نویسند . 8 – زاویه به زاویه ی راست یا قائمه ، تند و باز تقسیم می شود . 9 – برای اندازه گیری زاویه ی راست یا قائمه از وسیله ای به نام گونیا استفاده می شود . 10 – زاویه ی تند از زاویه ی راست کوچکتر است . 11 – زاویه ی باز از زاویه ی راست بزرگتر است . 12 – نیم ساز نیم خطی است که از راس زاویه می گذرد و زاویه را به دو قسمت مساوی تقسیم می کند . 13 – دو خط که زاویه ی بین آن ها راست باشد ، دو خط عمود برهم نامیده می شود . 14 – هر مثلثی که یکی از زاویه های آن قائمه باشد مثلث قائم الزاویه نامیده می شود . 15 – به بزرگترین ضلع مثلث قائم الزاویه وتر گویند . 16 – هر چهار ضلعی که فقط دو ضلع موازی داشته باشد ذوزنقه نامیده می شود . 17 – فاصله ی دو خط موازی برابر است با فاصله ی یک نقطه از یک خط تا خط دیگر . 18 – عبارت هایی که درستی تقسیم را نشان می دهد عبارت های تقسیم نامیده می شوند . ( امتحان تقسیم ) 19 – در تقسیم همیشه باقی مانده کوچکتر از مقسوم علیه است . این عبارت دوم تقسیم است . 20 – عبارت اول تقسیم ( خارج قسمت ضربدر مقسوم علیه به اضافه ی باقی مانده  ) مساوی است با مقسوم . 21 – واحد اندازه گیری مایعات لیتر است مثل بنزین – نفت . 22 – به مستطیلی که ضلع های آن هم اندازه باشند مربع می گوییم . 23 – به هر لوزی که زاویه های آن قائمه باشند مربع می گوییم . 24 – اندازه ی دور هر شکل محیط آن شکل نامیده می شود . 25 – محیط مربع مساوی است با : اندازه ی یک ضلع ضربدر 4 26 – محیط لوزی برابر است با اندازه ی یک ضلع ضربدر 4 27 – محیط مثلث متساوی الاضلاع برابر است با : اندازه ی یک ضلع ضربدر 3 28 – برای اندازه گیری محیط مستطیل یا متوازی الاضلاع : اندازه ی دو ضلع متوالی را جمع می کنیم و بعد حاصل را دو برابر می کنیم . 29 – اعدادی بر 5 بخش پذیرند که رقم یکان آن ها 0 یا 5 باشد . 30 – اعدادی هم بر 2 هم بر5 بخش پذیرند که رقم یکان آن ها 0 باشد . 31 – اعدادی هم بر 2 هم بر5 و هم بر 10بخش پذیرند که رقم یکان آن ها 0 باشد . 32 – برای نوشتن کسرهای مساوی صورت و مخرج را در یک عدد واحد مثل 2 ضرب می کنیم . 33 – در ساده کردن کسرها باید صورت و مخرج را به یک عدد مساوی تقسیم کنیم . 34 – از دو کسر که دارای مخرج های مساوی است آن کسری بزرگتر است که صورتش بیشتر باشد . 35 – از دوکسر که دارای صورت های مساوی هستند آن کسری بزرگتر است که مخرش کمتر باشد . 36 – کسرهایی که صورت و مخرج مساوی دارند مساوی هستند با 1 . 37 – مساحت هر مستطیل برابر است با حاصل ضرب طول در عرض 38 – مساحت مربع برابر است با حاصل ضرب اندازه ی یک ضلع در خودش . 39 – مساحت هر متوازی الاضلاع برابر است با حاصل ضرب قاعده در ارتفاع آن . 40 – مساحت هر مثلث برابر است با قاعده ضربدر ارتفاع تقسیم بر 2 .



           

یاهان با استفاده از عمل فتوسنتز دی اکسید کربن را که برای انسان گازی بسیار مضر است از هوا می گیرند و به جای آن از خود اکسیژن منتشر می کنند.اکسیژنی که ما تنفس می کنیم و منبع اصلی حیات ماست محصول اصلی فتوسنتز است.

حدود 30 در صد اکسیژن جو را گیاهانی که در خشکی می روید و هفتاد در صد آن را تکسلولی ها تصفیه تامین می کنند.

فتوسنتز فرآیندی بسیار پیچیده است و دانشمندان هنوز آن را بطور کامل نمی شناسند یا با چشم غیر مسلح نمی توانند آن را ببینند.فتوسنتز فرمول های شیمیایی بسیار یچیده ای دارد و گیاهان میلیون ها سال است که غذای خود و سایر موجودات روی زمین را تامین می کنندوقدرت فتوسنتز با میزان اکسیژنی که تولید می شود قابل مقایسه است بیشترین مقدار اکسیژن در زمان صبح یعنی زمانی که تابش خورشید بسیار متمرکز است در سپیده دم برگ ها شروع به عرق می کنند و فتوسنتز بیشتر می شود و در زمان ظهر با افزاریش دما تعریق بیشتر و این فرآیند برعکس می شود و سرعت فتوسنتز کمتر می شود و در هنگام شب دما پایین می آید و تعریق کمتر و گیاه به خواب می رود.

در سوره التکویر آیه 17 و 18 به خوبی به عمل فتوسنتر گیاهان اشاره شده است:

وَاللَّيْلِ إِذَا عَسْعَسَ ﴿۱۷﴾وَالصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ ﴿۱۸﴾

سوگند به شب چون پشت گرداند (۱۷)سوگند به صبح چون دميدن گيرد (۱۸)

فتوسنتز نقش حیاتی در زندگی موجودات بروی زمین دارد و می توان گفت که اگر فتوسنتزی در کار نبود هیچ موجودی در روی کره زمین در کار نبود و فتوسنتز توسط ماده سبز رنگی بنام کلروفیل در گیاهان انجام می گیرد.

در سوره النعام آیه 99 نیز در مورد سبزینه این گونه نوشته شده است:

و اوست کسى که از آسمان آبى فرود آورد پس به وسیله آن از هر گونه گیاه برآوردیم و از آن سبزى خارج ساختیم که از آن دانه‏هاى متراکمى برمى‏آوریم و از شکوفه رخت‏خرما خوشه‏هایى است نزدیک به هم و [نیز] باغهایى از انگور و زیتون و انار همانند و غیر همانند خارج نمودیم به میوه آن چون ثمر دهد و به [طرز] رسیدنش بنگرید قطعا در اینها براى مردمى که ایمانمى‏آورند نشانه‏هاست



           

کلیپی دیدنی از یک خطای دید بی نظیر !



           



           

گرههای قلب
       ۰/۴ ثانیه   انقباض بطنها
      ۰/۳ ثانیه   انقباض دهلیزها
   ۰/۱ ثانیه   استراحت
                      ۰/۸ ثانیه   زمان فعالیت قلب
 



           
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان چهارم دبستان و آدرس dabestanefaf.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 22
بازدید دیروز : 39
بازدید هفته : 65
بازدید ماه : 85
بازدید کل : 18746
تعداد مطالب : 375
تعداد نظرات : 26
تعداد آنلاین : 1



ابزار وبلاگ  ,کد تغییر شکل موس برای وبلاگها و سایتهاکد تغییرشکل موس